Nebraska Tasarısı Eyalet Bilgisayarını ve Seçim Sistemlerini Soruşturmak İçin Bir Hacker Tutacak

Margery Beck Nebraska eyaleti Senatörü Loren Lippincott, Nebraska Eyalet Devriyesi'ne "etik bir hacker" tutması için 200.000 dolar verecek bir yasa tasarısının çığırtkanlığını yapıyor.

DOSYA - Central City'den Nebraska Senatörü Loren Lippincott, 5 Ocak 2024'te Lincoln, Neb'deki Eyalet Meclis Binası'nda masasında oturuyor. Lippincott, 8 Şubat Perşembe günü Yasama Meclisi hükümetine bir yasa tasarısı sundu. Nebraska Eyalet Devriyesi'ne "etik bir hacker" tutması için 200.000 dolar verecek olan bu komite, günlerini eyaletin bilgisayar ağına, seçim ekipmanına ve yazılımına sızmaya çalışarak geçirecek ve bu bilgisayarlarda herhangi bir güvenlik açığı bulma çabası içinde olacak. sistemler. (AP Fotoğrafı/Margery Beck, Dosya)

LINCOLN, Neb. (AP) — Bir eyalet milletvekili, Nebraska'nın kendisini siber saldırılara karşı korumak için önlemler almasını istiyor. Cevabı mı? Kendi hacker'ını işe alın.

Eyalet Senatörü Loren Lippincott Perşembe günü Yasama Meclisi hükümet komitesine, Nebraska Eyalet Devriyesi'ne "etik bir hacker" tutması için 200.000 dolar verecek bir yasa tasarısı sundu. Bilgisayar korsanı, günlerini eyaletin bilgisayar ağına, seçim ekipmanına ve yazılımına sızmaya ve bu sistemlerdeki herhangi bir güvenlik açığını bulmaya çalışarak geçirirdi.

Lippincott, bu fikri benzer çalışmalar yapan bir yeğeninden aldığını söyledi. Missouri, bu hizmeti sağlamak için "beyaz şapkalı bilgisayar korsanları" çalıştıran bir şirket kiralamış olsa da, yasa koyucunun personeli bağımsız bilgisayar korsanlarını işe alan başka eyaletler bulamadı .

Lippincott, "Buna öncülük etmeyi umuyoruz" dedi.

Tasarı aynı zamanda bilgisayar korsanlarının eyalet sistemindeki zayıflıkları bulmasını sağlayan bir güvenlik şirketinin işe alınmasına da izin verecek.

Görmeniz Gereken Fotoğraflar

Ukrayna Ulusal Balesi'nin bir üyesi, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü Vancouver'daki açılış gecesinde "Nadiya Ukrayna" (Ukrayna için Umut) performansına hazırlanırken telefonuna bakıyor. Geleneksel dans yoluyla Ukrayna kültürünü vurgulayan Kanada turu, aynı zamanda Ukrayna First Lady Olena Zelenska Vakfı ve Humanite için izleyicilerden bağış toplayarak savaş çabalarına destek veriyor.  (Darryl Dyck / AP aracılığıyla Kanada Basını)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu