Eski TikTok Yöneticisi Cinsiyet ve Yaş Önyargısını Bildirdiği İçin Kovulduğunu İddia Ediyor

 

Reuters


(Reuters) - TikTok'un eski bir üst düzey pazarlama yöneticisi, Perşembe günü sosyal medya şirketine ve onun Çin merkezli ana şirketi ByteDance'e, cinsiyet, yaş ve engellilik ayrımcılığından şikayetçi olduktan sonra işinden atıldığını iddia ederek dava açtı.

Katie Puris, Manhattan federal mahkemesine sunduğu bir şikayette, 2022'deki işten çıkarılmasının, amirlere ve insan kaynaklarına önyargı ve bir vakada cinsel taciz bildirdiği bir dizi olayın sonucu olduğunu söyledi.

Kovulduğunda 50 yaşına yaklaşan Puris, yaşıyla ilgili aşağılayıcı yorumlara maruz kaldığını ve ByteDance başkanı Zhang Lidong'un kadınların "her zaman sessiz ve alçakgönüllü kalması gerektiğine" inandığını ve kadın çalışanlarda "uysallık ve uysallığı" tercih ettiğini iddia ediyor.

Ayrıca TikTok'un, işinin stresi ve baskısı nedeniyle ortaya çıkan tıbbi sorunları gidermek için kendisine izin vermeyi reddettiğini iddia ediyor.

TikTok ve ByteDance, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Puris'in avukatları Marjorie Mesidor ve Monica Hincken yaptıkları ortak açıklamada, işinde "son derece başarılı" olmasına rağmen ayrımcılıktan şikayet ettiği için hızlı misillemeyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

"TikTok'un Bayan Puris'e karşı eylemleri yasa dışıdır ve onun haklarını savunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dediler.

Şikayetine göre Puris daha önce Alphabet'in Google'ında, Meta'nın Facebook'unda ve büyük reklam ajanslarında çalışıyordu.

Dava, TikTok ve ByteDance'i işyerinde ayrımcılık ve misillemeyi yasaklayan ABD ve New York eyalet ve şehir yasalarını ihlal etmekle suçluyor. Puris, ekonomik kayıplar, acı ve ıstırap ve itibarına ve kariyerine zarar verilmesi nedeniyle belirtilmemiş tazminat talep ediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu