CES 2024 (tüketici elektroniği fuarı) başladığında yapay zekanın ilgi odağı olması bekleniyor

Kia, CES'te beş elektrikli aracı tanıtacak.
 LG'den Samsung'a kadar büyük teknoloji isimleri Avustralyalıların çaresiz kalacağı yeni nesil ürünlerini sergiliyor. Ama hepsi aynı sorunla boğuşuyor.

Ev teknolojisi dünyasının büyük isimlerinden biri bu hafta Las Vegas'ın neon ışıklı şeridine inecek.

LG, Microsoft, Hisense, Sony, Samsung, Mercedes, BMW, Kia, Canon ve Bosch: Avustralya'daki hemen hemen her ev veya araba yolu, 2024 tüketici fuarında yeni ve şık cihazlarını ve aygıtlarını sergileyecek büyük markalardan en az birini içerecek. elektronik fuarı, CES.

9 Ocak'ta başlayacak dünyanın en büyük teknoloji fuarında 3000'den fazla katılımcı olacak.

Ancak Apple değil; Apple hiçbir zaman CES'e katılmaz.

Apple bir yana, her zamankinden daha büyük, daha parlak (ve daha exxey) kablosuz katlanabilir TV'ler bekliyoruz; Evinizi süpürmekten çok daha fazlasını yapan robotlar, TikTok dans hareketlerini gösteren buzdolapları ve her yerde aynı anda elektrikli arabalar.

Ve burası ABD olduğundan, şüpheli derecede büyük bir sırt çantasına sahip öğrencinin okula gerçekten silah taşıyıp taşımadığını tespit edebilecek cihazların bile olması bekleniyor.

Dünyanın büyük duyurular için Salı gününü (Avustralya saatiyle) beklemesi gerekecek. Ancak birkaçı şimdiden gizlice dışarı çıkarıldı.

Kia, CES'te beş elektrikli aracı tanıtacak.

CES'in büyük temasıyla ilgili büyük sorun

CES'in bu yılki ana teması yapay zeka. Bunun sadece ChatGPT olduğunu mu düşündünüz? Tüm büyük isimler yapay zekanın yeni elektroniklerine girmesine katılıyor.

“Bu, her şeyde yapay zekanın yılı. Lopez araştırma analisti Maribel Lopez, Reuters'e verdiği demeçte, "Eğer ürününüzde bu yoksa ortaya çıkmayın" dedi.

Ancak bu yapay zeka fantezisinde bir sorun var. Büyük teknoloji markaları hâlâ müşterilerini yapay zekanın hayatlarını daha iyi hale getireceğine ikna etmeye çalışıyor.

Tüketicilerin yapay zeka kemiği üzerinde bir parça ete ihtiyaç duyup, gerçekten para harcamaları gerekip gerekmediğini görmeleri gerektiğine dair bir his var.

D2D Advisory'den Jay Goldenberg yine Reuters'e şunları söyledi: "Tüketici sevgisi ChatGPT'nin bir cihazda bulunmasının tüketiciye sağladığı fayda net değil."

"İşte bu yüzden herkes bundan bahsediyor çünkü müşteri yararına çabalıyorlar".

Koreli LG, "evde sıfır işçiliğe" yol açabilecek yeni AI akıllı ev asistanıyla evde AL'ye büyük yatırım yapıyor.

LG'nin yapay zekalı akıllı ev asistanı. Resim: LG.
LG'nin yapay zekalı akıllı ev asistanı. Resim: LG.

Asistan, LG'nin "hareket edebildiğini, öğrenebildiğini, anlayabildiğini ve karmaşık konuşmalara katılabildiğini" söylediği, neşeli gözlere sahip arsız bir adam.

Bir evin sakinlerini tanıyabilir, sıcaklığı ve nemi ölçebilir, boş odaların ışıklarını kapatabilir ve Fido'nun kötü durumda olması durumunda sizi bilgilendiren evcil hayvanları gözleyebilir.

Hatta eve geldiğinizde yanınıza gelip ifadelerinizi analiz edebileceği, ruh halinizi tespit edip uygun bir melodi çalmaya başlayabileceği iddia ediliyor. Mesela eğer bekarsanız ve yalnız yaşıyorsanız Celine Dion'un All by Myself şarkısı gibi.

Gerçekten yüksek bir çıta olan LG, "LG, kullanıcıları ev işinin yükünden kurtarmayı hedefliyor" diyor.

AI PC'ler, Intel ve AMD gibi sinirsel işlem birimlerine sahip çiplere sahip yeni dizüstü bilgisayarlarda popüler olacak.

NPU'lu bu AI çiplerinin daha hızlı ve daha akıllı çalışacağı, ancak daha verimli bir şekilde daha iyi çözünürlük sunacağı ve aynı zamanda daha az güç tüketeceği ümit ediliyor.

LG, En Yeni OLED Evo TV'lerini Tanıttı. Resim: LG.
LG, En Yeni OLED Evo TV'lerini Tanıttı. Resim: LG.

Televizyonlar

CES'te televizyonlar çok büyük. 2023 yılında, daha küçük teknoloji firması Displace, kablo gerektirmeyen, teorik olarak bir pencereye yapıştırılabilen ve bir el hareketiyle kanal değiştirilebilen tamamen kablosuz ve ultra ince bir TV'yi piyasaya sürdü. Tek yapmanız gereken arada bir şarj etmekti.

Ancak Displace'in modeli yeni olmasına rağmen hala çok uzak biri gibi görünüyordu. Bu yıl konseptin daha da ilerleyip ilerlemediğini göstermesi bekleniyor.

LG'nin zaten 2023'te tanıttığı (neredeyse) kablosuz bir TV'si var ve yalnızca güç kablosuna ihtiyaç duyuyor. 2024 yılında, en üst düzey 2024 OLED serisi, görüntü ve ses kalitesini artıran yeni bir Alpha A işlemciyle donatılacak.

CES bazen bunun, teknolojiyi arabalara yerleştirdiklerini veya BT ve bağlantı odaklı yeni modeller ürettiklerini göstermek isteyen büyük otomobil isimlerinin katıldığı bir otomobil fuarı gibi davrandığını gösteriyor.

Kia en az beş yeni elektrikli aracı piyasaya sürecek. Koreli otomobil üreticisi EV3, EV4, EV9 ve EV6 GT modellerini ve sürücüsüz otonom aracını tanıtacak.

Samsung'un buzdolabı yemeğinizin bozulup bozulmadığını algılayıp TikTok oynatabiliyor. Resim: Samsung.
Samsung'un buzdolabı yemeğinizin bozulup bozulmadığını algılayıp TikTok oynatabiliyor. Resim: Samsung.

Samsung, TikTok buzdolabını CES'e getiriyor. Kesin olarak söylemek gerekirse, telefonunuzu buzdolabındaki bir ekrana yansıtabilen AI Family Hub+ özelliğine sahip Ismarlama 4-Flex Buzdolabıdır. Ve eğer TikTok telefonunuzdaysa buzdolabınızın kapısında da olacaktır.

Belki daha kullanışlı olanı, buzdolabının içini tarayabilmesi ve AI ile meyve veya sebzelerin içinde ne olduğunu, ne kadar süredir orada olduklarını tespit edebilmesi ve son kullanma tarihi geçmek üzereyse sizi uyarabilmesidir. Kimse sebzeliğin karanlık bir köşesinde küflü bir tablaya rastlamak istemez.

Almanya silahlı suçları tam olarak bilmiyor ancak Cermen teknoloji devi Bosch, ateşli silahları tespit etmek için yeni bir cihazı tanıtacak.

Yapay zeka ve videonun bir kombinasyonu, okullardaki silahları tespit edebilir ve Tanrı'nın izniyle, ABD'de giderek yaygınlaşan türden katliamları önleyebilir.

CES, vahşi, tuhaf ve çok uzak olmayan bir şey değildir: niş veya yüksek konseptli ama aynı zamanda gelecek şeylere de bir göz atabilen teknoloji icatları.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu