Avustralyalı şirket XReality Group, LAPD ile sanal gerçeklik denemesine başlıyor

XReality Group, 2011 yılında eski Avustralya Özel Kuvvetler operatörleri ve polis memurları tarafından kuruldu. Resim: Sağlanan
 Efsanevi Los Angeles Polis Departmanından Las Vegas'taki bir okul bölgesine kadar, Avustralyalı bir teknoloji şirketi yeni gelişen sanal gerçeklik pazarında yükselişe geçiyor.

Efsanevi Los Angeles Polis Departmanından Las Vegas'taki okul bölgesine kadar, Avustralyalı bir teknoloji şirketi polislik ve STEM eğitiminde devrim yaratmayı vaat eden yeni bir sanal gerçeklik sistemiyle yükselişin eşiğinde.

ASX'te listelenen küçük bir şirket olan XReality Group, bu hafta Operator XR sistemini göstermek için LAPD ile üç aylık bir deneme süresi aldığını duyurdu.

VR kulaklık teknolojisi, polisin uçak rehinelerinin kurtarılması ve bina izinlerinden aktif tetikçi acil durumlarına kadar sınırsız sayıda yüksek riskli ve karmaşık senaryoda eğitim almasına olanak tanıyor.

XReality'nin ürün ve teknoloji şefi Kim Hopwood'a göre, Operator XR'nin "en büyük farklılığı", teknik deneyimi olmayan bir son kullanıcının sonsuz sayıda senaryo oluşturmasına ve dakikalar içinde yeni kat planları ve rol oyuncularını eklemesine izin vermesidir.

NCA NewsWire'a şunları söyledi: "Gerçekliğe dayalı eğitim; gerçek hayattaki senaryoları yeniden yaratmak oldukça karmaşık ve çok zor; özellikle de aktif bir nişancı etkinliği gibi bir şey çünkü çok sayıda rol oyuncusuna ihtiyacınız var."

XReality Group, 2011 yılında eski Avustralya Özel Kuvvetler operatörleri ve polis memurları tarafından kuruldu. Resim: Sağlanan

"Fakat VR'da bu senaryoları gerçekten kolayca yeniden oluşturabilir ve istediğiniz kadar rol oyuncusu ekleyebilirsiniz.

“Sistemi, son operatörleriniz, taktik operatörleriniz olan BT dışı kişilerin tam anlamıyla sınırsız senaryolar tasarlayabilmesi için tasarladık.

"Mobilyaları bırakabilirsiniz, rol oyuncularını bırakabilirsiniz... rehinelerin rollerini oynayabilirsiniz ve böylece tek bir tablete bir milyondan fazla farklı senaryo sığdırabilirsiniz ve bu senaryolar bir müşteri tarafından beş dakika içinde oluşturulabilir."

Şirket, eski Avustralyalı Özel Kuvvet operatörleri ve uzman polis memurları tarafından kuruldu ve Bay Hopwood, VR teklifinin tasarımının kolluk kuvvetleri ve ordu için neyin işe yarayacağını hayal etmeye çalışan "ineklerden" ziyade gerçek dünya deneyimlerinden kaynaklandığını söyledi. pazarlar.

Bay Hopwood, "M4 veya AR-15 tüfeği gibi operasyonel bir silaha entegre edebiliriz" dedi.

"Bu tüfeğin çalışan tüm parçalarını çıkarabiliyoruz; bu, tüfeği hareketsiz hale getiriyor ancak kullanıcının kendi silahı üzerinde antrenman yapmasına olanak tanıyor; daha sonra bunu VR'de takip ediyoruz ve içine, geri tepmesini sağlayacak şekilde bazı ekipmanlar yerleştiriyoruz. gerçekçi ve uzman birimler için bu oldukça önemli çünkü hepsinin silahları farklı lazer kurulumları, ışık kurulumları, farklı optikler ve hatta farklı tetikleyicilerle farklı şekilde yapılandırılmış olacak. Yani tüm bunlar askeri ve taktik polis müşterisi için büyük önem taşıyor, LAPD Swat'ın bununla gerçekten ilgilenmesinin nedeni de bu."

Bir protestocu, 2 Haziran 2020'de Hollywood, Kaliforniya'da George Floyd'un ölümü üzerine düzenlenen gösteri sırasında bir LAPD memurunun cebine çiçek koyuyor. LAPD, XReality'nin VR teknolojisini üç ay boyunca deneyecek. Resim: Agustin Paullier / AFP)
Bir protestocu, 2 Haziran 2020'de Hollywood, Kaliforniya'da George Floyd'un ölümü üzerine düzenlenen gösteri sırasında bir LAPD memurunun cebine çiçek koyuyor. LAPD, XReality'nin VR teknolojisini üç ay boyunca deneyecek. Resim: Agustin Paullier / AFP)

XReality'den bir ekip, teknolojiyi sergilemek için geçen yıl Eylül ayında Los Angeles'a uçtu ve üç aylık deneme bu ay başlıyor.

LAPD Swat'tan Martin Beck, memurlarının yeni sistemle eğitim almayı "dört gözle beklediklerini" söyledi.

"Bu deneme, teknolojinin mevcut eğitim programlarımızı nasıl tamamlayabileceğini ve kamu güvenliği sonuçlarını nasıl geliştirebileceğini anlamamıza yardımcı olacak" dedi.

Bay Hopwood, sanal ve gerçek olan "karma gerçeklik" dünyasının halk ve polis için çok sayıda güvenlik kazanımı sağlayacağını söyledi.

"Sistemin büyük bir odak noktası memurların senaryoları hafifletmesine yardımcı olmaktır" dedi.

“Genç polis memurlarının yüksek riskli ve stresli senaryolara maruz kalması oldukça zordur ve bu durumlarla ilk kez karşılaştıklarında, öğrenebilmek, bilgi sahibi olabilmek için VR'da o senaryoların içinde olmak çok daha iyidir. Bu senaryolara maruz kalmaları sayesinde gerçek dünyada doğru kararları almaya hazırlanabilirler.”

Batı Avustralya Polisi, memurlarını eğitmek için Operatör XR'yi kullanıyor. Resim: Sağlanan
Batı Avustralya Polisi, memurlarını eğitmek için Operatör XR'yi kullanıyor. Resim: Sağlanan

Sidney merkezli 17 milyon dolarlık şirket, Batı Avustralya Polisi'ni büyük bir müşteri olarak görüyor ve Bay Hopwood, şirketin genişleme planlarını ABD kolluk kuvvetleri pazarına odaklayacağını ve ABD merkezli beş kişilik bir ekibin halihazırda tüm ülkeyi baştan başa dolaşarak Operatörleri gösteriş yapacağını söyledi. Potansiyel müşterilere XR.

"Sadece nüfus açısından değil, aynı zamanda oradaki kurumların tasarlanma şekli nedeniyle ABD bizim odak noktamızdır" dedi.

"ABD'de 18.000 polis teşkilatı var çünkü bunlar şehir ve ilçenin yanı sıra eyalet ve federal düzeyde de organize ediliyor."

Colorado'daki bir şerif ofisi sistemi ele aldı ve Bay Hopwood, Las Vegas'ın da bulunduğu Clark County Nevada'daki bir okul bölgesinin, öğrencileri olay yeri analizi konusunda eğitmek için şirketin teknolojisini kullandığını söyledi.

XReality Grubu ürün ve teknoloji şefi Kim Hopwood. Resim: Sağlanan
XReality Grubu ürün ve teknoloji şefi Kim Hopwood. Resim: Sağlanan

"Adli kanıtları yere ya da duvarlara yerleştirebiliriz; kan, lastik izleri, DNA kanıtları, mermi kovanları, böylece öğrenciler bunu kendileri yapabilir ya da öğretmen senaryoları kendileri tasarlayabilir ve daha sonra öğrenciler etrafta dolaşabilir ve Bu interaktif ortamda öğrenin” dedi.

"Bu aynı zamanda bizim için yepyeni bir pazarın kilidini açacak."

Apple'ın Vision Pro kulaklığının piyasaya sürülmesi, karma gerçekliğin yakında ana akıma girebileceğini ve Bay Hopwood'un da bunun olmasını beklediğini gösteriyor.

"Her şey karma gerçeklik ortamına doğru ilerliyor" dedi.

“Apple Vision Pro'ya bakın… bunun konsepti, gerçek dünyayla etkileşime girebilmeniz ama aynı zamanda sanal bir dünyayı da üst üste koyabilmenizdir.

"Gerçek ve sanalın harmanlanabilmesi giderek daha fazla bütünleşecek

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu