Optus, 'hata' sonrasında binlerce az maaş alan personele 7,8 milyon dolar geri ödeme taahhüdünü imzaladı

2014 ile 2019 yılları arasında çalışan ortalama çalışan 2100 dolar alacak. Resim: NCA NewsWire / Flavio Brancaleone
 Şirketin "zayıf" bordro sistemlerinin açığa çıkmasının ardından binlerce Optus personeline 7,8 milyon dolardan fazla geri ödeme yapılacak.

Şirketin işçilere eksik ödeme yaptığı için özür dilemesinin ardından binlerce mevcut ve eski Optus perakende danışmanı ve mağaza yöneticisine 7,8 milyon dolardan fazla ödeme yapılacak.

Cuma gününde. Adil Çalışma Ombudsmanı, telekomünikasyon şirketinin 2014 ile 2019 sonu arasında istihdam edilen 3700'den fazla personele geri ödeme yapılmasına yönelik uygulanabilir bir taahhüt imzaladığını duyurdu.

Şirket, etkilenen çalışanların "büyük çoğunluğuna" 11 ile 34.000 dolar arasında değişen tutarlarda geri ödeme yaptı. Ortalama personel 2100 dolar aldı.

2014 ile 2019 yılları arasında çalışan ortalama çalışan 2100 dolar alacak. Resim: NCA NewsWire / Flavio Brancaleone

Bu rakama 5,46 milyon dolardan fazla ücret kaybı ve 2,42 milyon dolardan fazla kaçırılan emeklilik ve faiz de dahil.

Şirkete, Ocak 2020'den Temmuz 2023'e kadar personeline ne kadar borcu olduğunu hesaplaması için 180 gün süre verildi.

Optus, dahili bir incelemenin ardından Nisan 2021'de eksik ödemeleri Adil Çalışma Ombudsmanına bizzat bildirdi.

İncelemede zayıf maaş bordrosu, katılım sistemleri, insan kaynakları ve yönetişim uygulamalarının binlerce perakende işgücünün eksik ücret almasına yol açtığı ortaya çıktı.

İmzalanan taahhütte şirket, asgari ödül ödeme oranlarını, hafta sonu yüklemelerini, yemek ödeneklerini ve asgari üç saatlik vardiya haklarını karşılayamadığını itiraf etti.

Şirketin 2020 ile 2023 ortası arasında çalışan çalışanların incelemesini tamamlamak için 180 günü var. Resim: NCA NewsWire / Brenton Edwards
Şirketin 2020 ile 2023 ortası arasında çalışan çalışanların incelemesini tamamlamak için 180 günü var. Resim: NCA NewsWire / Brenton Edwards

Adil Çalışma Ombudsmanı Anna Booth, şirketin soruşturmada işbirliği yapması ve eksik ödemeleri düzeltme taahhüdünde bulunması nedeniyle girişimin "uygun" olduğunu söyledi.

"Optus Retail'in insan kaynaklarına yatırım yapmaması ve kötü yönetim, uzun vadeli ihlallere, personeline eksik ödeme yapılmasına ve büyük düzeltme maliyetlerine yol açtı" dedi.

"Kurumsal anlaşmaları olan işverenlerin, 'kur ve unut' yaklaşımını benimsemek yerine, tüm yükümlülüklerine sürekli uyum sağlamak için uygun sistemleri ve düzenli kontrolleri uygulamaya koymaları gerekiyor."



Şirket ayrıca Avustralya Milletler Topluluğu'nun konsolide gelir fonuna 450.000 dolarlık bir "pişmanlık" ödemesi yapacak.

Optus'un insanlardan ve kültürden sorumlu başkan yardımcısı Kate Aitken, telekomünikasyon şirketinin çalışanlarından "samimi özürler" sunduğunu ve bunun tekrarını önlemek için adımlar attığını söyledi.
"Optus olarak çalışanlarımızın katkılarına çok değer veriyoruz ve herkesin doğru haklarını almasını sağlamaya kararlıyız" dedi.

"Dışarıdan uzmanların desteğiyle, mevcut ve eski çalışanlara olan eksik ödemeleri hesapladık ve tüm hakların düzeltilmesini ve faiziyle birlikte ödenmesini sağlamak için her türlü çabayı gösterdik."

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu