13 yaşındaki Willis Gibson, Tetris'i tamamlayan ilk kişi oldu

 

YouTube'da Blue Scuti olarak bilinen 13 yaşındaki Willis Gibson, klasik video oyunu Tetris'i fetheden ilk kişi oldu. Resim: AGAMESCOUT
Onlarca yıllık oyun inancına meydan okuyan, YouTube'da Blue Scuti olarak bilinen 13 yaşındaki Willis Gibson, klasik video oyunu Tetris'i fetheden ilk kişi oldu.

Oyunu sonlandıran başarı, 157. seviyeye ulaştığı canlı yayın sırasında gerçekleşti ve "gerçek öldürme ekranı" olarak bilinen şeyi tetikledi.

Tetris'e 11 yaşında başlayan tecrübeli Tetris oyuncusu Gibson, YouTube kanalında tarihi anı yakalayan bir video yayınladı.

Şaşırtıcı bir şekilde, oyunu tamamlaması yalnızca 38 dakika sürdü ve Tetris topluluğunu hayranlık içinde bıraktı.

Gibson'ın ekranı 157. seviyeye ulaştığında Tetris bazı garip hatalar yaşadı ve blokların inmesi durarak oyunun sonu geldi. Gibson sandalyesine geri dönerek haykırdı: “Bayılacağım; Parmaklarımı hissetmiyorum."

Tetris'in 29. seviyesinin "öldürme ekranı" olması gerekiyordu çünkü blokların düşme hızı hızla artıyor. Ancak oyuncular, artan becerileri nedeniyle artık bu seviyeyi aşmaya devam edebilirler. Ek olarak, "hiper vuruş" ve "yuvarlanma" gibi yeni teknikler, oyuncuların blokları inanılmaz hızlarda konumlandırmasına olanak tanıdı.

YouTube'da Blue Scuti olarak bilinen 13 yaşındaki Willis Gibson, klasik video oyunu Tetris'i fetheden ilk kişi oldu. Resim: AGAMESCOUT

1984 yılında Sovyet mühendis Alexey Pajitnov tarafından yaratılan Tetris , 1989 yılında Nintendo Entertainment System (NES) ve Nintendo'nun Game Boy el konsolunda piyasaya sürülmesinden sonra büyük bir popülerlik kazandı.

Oyun, düşen blokların artan hızlarda mükemmel yatay çizgiler halinde düzenlenmesini içerir. Yıllar geçtikçe, kendini adamış oyuncular, daha yüksek seviyelere ilerlemek ve süreçteki hatalı desenleri ve renkleri ortaya çıkarmak için hiper dokunma da dahil olmak üzere çeşitli teknikleri keşfettiler.

"Gerçek öldürme ekranı"na gelince (oyun kodlama verimsizlikleri nedeniyle çöktüğünde) başlangıçta insanlar tarafından ulaşılamaz olduğu düşünülüyordu. 2021 yılında programcı Greg Cannon tarafından oluşturulan StackRabbit adlı yapay zeka programı 237. seviyeyi geçmeyi başardı ve sonunda oyun dondu.

Gibson'ın çığır açan başarısından önce oyuncular yalnızca 29. seviyeye kadar oynamanın mümkün olduğuna inanıyordu. Resim: YouTube
Gibson'ın çığır açan başarısından önce oyuncular yalnızca 29. seviyeye kadar oynamanın mümkün olduğuna inanıyordu. Resim: YouTube

Gibson'ın başarısı, yalnızca yapay zekanın gerçek öldürme ekranına ulaşabileceğine dair uzun süredir devam eden inancı sarsıyor.

Tetris topluluğu öldürme ekranı hatasını araştırıyordu ve bunun 237. seviyeden önce tetiklenebileceğini buldu.

Gibson bunu 157. seviyede başarıyla gerçekleştirerek Genel Puan, Seviye, Çizgiler ve 19 Puan için yeni dünya rekorları kırdı.

Gibson, beklenmedik başarısını YouTube kanalında şöyle paylaştı: "Bu oyunu oynamaya başladığımda, oyunu çökerteceğimi veya yeneceğimi hiç beklemiyordum. Bu koşu aynı zamanda Genel Skor, Seviye, Çizgiler ve 19 Skor dünya rekoruydu.”

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu