OpenAI'den Altman, Yapay Zeka Girişimi Cipsleri İçin Kaynak Artırmak İçin Görüşmelerde - WSJ

 

Reuters


DOSYA FOTOĞRAFI: OpenAI CEO'su Sam Altman, 18 Ocak 2024'te İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun 54. yıllık toplantısına katıldı. REUTERS/Denis Balibouse/Dosya Fotoğrafı

(Reuters) - Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, OpenAI CEO'su Sam Altman, diğer şeylerin yanı sıra dünyanın çip oluşturma kapasitesini artırmak ve yapay zekaya güç verme yeteneğini genişletmek için bir teknoloji girişimi için fon toplamak amacıyla BAE dahil yatırımcılarla görüşmelerde bulunuyor. Perşembe günü.

Raporda, konuya aşina kaynaklardan alınan bilgiye göre, projenin 5 ila 7 trilyon dolar arasında bir artış gerektirebileceği belirtildi.

OpenAI ve en büyük yatırımcısı Microsoft, Reuters'in yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

WSJ'nin bildirdiğine göre, Altman'ın bağış toplama planları, ChatGPT gibi sistemlerin arkasında büyük dil modellerini eğitmek için gereken yapay zeka (AI) çiplerinin azlığı da dahil olmak üzere, OpenAI'nin büyümesine yönelik kısıtlamaları çözmeyi amaçlıyor.

Yarı İletken Endüstrisi Birliği (SIA), 2023'teki satışlarda yaklaşık %8'lik düşüşe kıyasla, bu yıl küresel çip satışlarında %13,1 artışla 595,3 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Raporda, Altman'ın tartıştığı miktarların kurumsal bağış toplama standartlarına göre olağanüstü derecede büyük olduğu belirtildi.

Yatırımcılar OpenAI'ye 80 milyar dolardan fazla değer verdi.

Raporda, görüşmelerin bir parçası olarak Altman'ın OpenAI, yatırımcılar, çip üreticileri ve güç sağlayıcıları arasında, daha sonra çip üreticileri tarafından işletilecek çip dökümhaneleri kurmak için para biriktirecek bir ortaklık kurduğu belirtildi. çabalar borçla finanse edilebilir ve tartışmalar henüz başlangıç ​​aşamasındadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu