TikTok, Meta'nın İzinden Giderek AB Denetleme Ücretine Meydan Okudu

 

Reuters


kaydeden Foo Yun Chee

BRÜKSEL (Reuters) - Çinli çevrimiçi sosyal medya platformu TikTok, Meta Platforms'tan sonra bunu yapan ikinci şirket olan AB düzenleyicilerinin yeni AB kurallarına uyumu izleme maliyetlerini karşılamak için dünya çapındaki yıllık net gelirinin %0,05'i tutarında bir denetim ücretine itiraz etti.

Dijital Hizmetler Yasası (DSA) uyarınca, aralarında TikTok, Meta, Google, Apple'ın da bulunduğu 20 çok büyük çevrimiçi platformun ve çok büyük iki çevrimiçi arama motorunun yıllık ücreti ödemesi gerekiyor.

Ücretin büyüklüğü, her şirket için ortalama aylık aktif kullanıcı sayısını ve önceki mali yılda kâr mı yoksa zarar mı açıkladığını hesaba katar.

Bir TikTok sözcüsü, "Ücrete katılmıyoruz ve toplam tutarı hesaplamak için aylık aktif kullanıcı sayılarımıza ilişkin hatalı üçüncü taraf tahminlerinin kullanılması da dahil olmak üzere çeşitli gerekçelerle itirazda bulunuyoruz" dedi.

AB yürütme sözcüsü, yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun mahkemede pozisyonunu savunacağını söyledi.

Sözcü, "Kararımız ve metodolojimiz sağlamdır" dedi.

"Ücretlerin 31 Aralık 2023 tarihine kadar ödenmesi gerekiyordu. Söz konusu tüm Çok Büyük Çevrimiçi Platformların/Arama Motorlarının taahhütlerini yerine getirdiğini doğrulayabiliriz."

Her ikisi de 2022'de zarar açıklayan Amazon ve Elon Musk'un X'in 2023 ücretini ödemesi beklenmiyor, ancak Amazon'un geçen yıl kâra dönmesi nedeniyle bu yıl için öksürmek zorunda kalacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu