İflas eden Genesis Global, New York Başsavcısı'nın Davasını Çözdü

Reuters


DOSYA FOTOĞRAFI: New York Başsavcısı Letitia James, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın New York City'nin Manhattan ilçesindeki New York Eyaleti Yüksek Mahkemesinde Trump Örgütü sivil dolandırıcılık davasına katılmasını izliyor, ABD, 24 Ekim 2023. REUTERS/Mike Segar/Havuz

(Reuters) - Kripto kredisi veren Genesis Global, New York Başsavcılığı'nın geçen yıl kendisine karşı açtığı bir davayı çözüme kavuşturarak, iflas işlemleri sırasında büyük bir hukuki yükü ortadan kaldırdı.

Başsavcı Letitia James, Ekim ayında şirkete, ana şirketi Digital Currency Group'a (DCG) ve kripto para şirketi Gemini Trust Co'ya, yatırımcıları 1 milyar dolardan fazla "dolandırdığı" iddiasıyla dava açmıştı.

James, Genesis'in eski ortağı Gemini ile birlikte yürüttüğü Gemini Earn adlı bir yatırım programı aracılığıyla yatırımcıları dolandırdığını iddia etmişti.

Kazanma programı, Gemini müşterilerinin kripto varlıklarını Genesis'e ödünç vermelerine ve karşılığında faiz kazanmalarına olanak tanıdı.

Perşembe günü sunulan ve ABD'nin New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi tarafından onaylanması gereken uzlaşma anlaşmasında, Genesis'in New York eyaletinde iş yapmayı bırakmayı kabul ettiği ortaya çıktı.

Geçen hafta Genesis, Earn programıyla ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu'na açılan bir davayı da sonuçlandırdı ve yalnızca iflas halindeki müşterilere tam olarak geri ödeme yapabilmesi durumunda ödenecek 21 milyon dolarlık para cezasını kabul etti.

(Bengaluru'da Arasu Kannagi Basil tarafından rapor edilmiştir; Krishna Chandra Eluri tarafından düzenlenmiştir)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu